in

De Fiat 500 en Panda zijn nu tot 2.500 euro goedkoper, maar met een klein nadeel.

Alle handgeschakelde Fiat 500’jes en Fiat Panda’s die nu de showroom verlaten, hebben een plastic lunchtrommel onder de bestuurdersstoel zitten. En door die lunchtrommel zakken de prijzen van de twee kleine stadsrakkers met tot wel 2.500 euro. Het object waar mensen met lange voeten tegenaan trappen, is de 0,148-kWh batterij van het mild-hybridesysteem, die zorgt voor een lagere uitstoot en daarmee voor een lagere prijs.

Foto(‘s): TopGear
De kleine accu van de Panda Hybrid

De innovatie van Fiat is waarschijnlijk het minst spannende hybridesysteem van dit moment. Dat komt omdat Fiat zich niet tot doel had gesteld een technologisch hoogstandje neer te zetten. Ze wilden enkel een betaalbaar systeem dat aan het absoluut noodzakelijk voldeed. Met deze oplossing duikt Fiat precies onder de gestelde CO2-grens en stijgt de prijs voor de klanten in andere markten slechts marginaal. In Nederland neemt de prijs af.

De prijs van de Fiat 500 Pop zakt nu van 16.690 naar 15.735 euro. Nog altijd een slordige 2.000 euro duurder dan andere A-segmenters, maar…
Source link TopGear

Wat denk je?

1599 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments