in

De diepe dalen van Pippo Delbono – CERDT

De opmerkelijke Italiaanse kunstenaar Pippo Delbono is nog eens in het land, met een theaterstuk over de broosheid van geluk en een installatie over zijn sores.

De Italiaanse regisseur en acteur Pippo Delbono (60) brengt al meer dan dertig jaar fysiek gedreven theater dat zich situeert tussen kolder en Pina Bausch, de grande dame van de dans. Hij laveert tussen extreme emoties. Een lach en een traan, haat en liefde, angst en lef. Maar altijd met een zekere ironie. Zijn merkwaardige voorstellingen, films en performances zijn uitbundige vieringen van het leven en de dood, op zijn Italiaans, met invloeden van de commedia dell’arte en de films van Federico Fellini.‘La Gioia’ is een hommage aan Bobo. Die gehandicapte acteur was doofstom en zat al 45 jaar in een psychiatrische instelling toen Delbono hem opnam in zijn theatercompagnie.

Zijn gezelschap is een opmerkelijke groep: professionele acteurs en mensen die hij soms letterlijk van de straat haalde zoals daklozen, gehandicapten of vluchtelingen. Met hen reist hij al ruim twintig jaar de wereld rond. Met de regelmaat van de klok strijkt het rariteitenkabinet van Delbono neer in Bozar. Daar ontmoeten we de Italiaan ook.Source link Tijd.be Cultuur

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote