Welke hybride modellen zijn er?

Er bestaan verschillende soorten hybride auto’s:

Semi-hybride, het gaat om auto’s die niet alleen op elektriciteit kunnen rijden, maar hier worden een aantal taken van de motor ondersteund. Dit resulteert in plus minus 15% minder brandstofverbruik. In Belgie zien we niet veel motoren die op deze manier werken. Voorbeelden: Chevrolet Silverado Hybrid en het Suzuki Smart Hybrid voertuig;
Volledig hybride, dit zijn auto’s die onafhankelijk op elektriciteit kunnen rijden. Tijdens het rijden wordt de energie opgewekt en opgeslagen in de accu. Vaak is de elektramotor onder een bepaalde snelheid actief. Rij je veel in steden, dan is een hybride zeer geschikt.
Range Extended Electric Vehicle (REEV), binnen deze categorie rijden de auto’s volledig elektrisch. Als de accu bijna leeg is, wordt er een generator door een verbrandingsmotor die de accu weer oplaadt.
Plug-in hybride, deze auto’s kunnen op voorhand worden opgeladen middels een stekker. Dit kan thuis gedaan worden of op plekken met speciale oplaadpalen. De meeste hybride auto’s zijn met een benzinemotor.