in

De Appalachian Trail: 3.500 kilometer hiken door 14 staten in Amerika – Manners Magazine.

De een gaat een half jaar backpacken door Zuid-Amerika en vervoert zich per bus. De ander kiest voor Azië en kiest voor de goedkope binnenlandse vluchten. En dan heb je nog de groep die gaat wandelen door het oosten van de Verenigde Staten. Juist, de Appalachian Trail, het aaneengesloten wandelpad van 3.500 kilometer door de Appalachen, een veelzijdig middengebergte dat zich uitstrekt over veertien staten van Amerika.

Zes maanden wandelen door Amerika

Als je Appalachian Trail helemaal hebt weten te wandelen, mag je jezelf een absolute eindbaas noemen en behoor je tot een selecte groep hikers. Iets meer dan 15.000 mensen wereldwijd hebben volgens de Appalachian Trail Conservancy (ATC), de organisatie die de route onderhoudt, het lange-afstand-wandelpad gelopen. Dit aantal omvat zowel de wandelaars die de route verdeeld over meerdere jaren hebben gelopen als de hikers die de route in een keer hebben gelopen, meestal in een tijdsbestek van ongeveer 6 maanden. Meer statistieken over de hikers van deze trail vind je hier.

appalachian trail, usa, hiken, wandelen, travel, amerika, verenigde staten

De hoogtepunten van de Appalachian Trail per staat

De Appalachian Trail strekt zich uit van van Springer Mountain in Georgia tot Mount Katahdin in Maine en loopt door de staten Georgia, North Carolina, Tennessee, Virginia, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine. Dit zijn de hoogtepunten.

Georgia

Georgia is het zuidelijke begin (of einde) van de…

Source link Travel – Manners Magazine

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments