in

De 5 gekste wetenschappers – Trending.nl.

Als we aan een gekke wetenschapper denken dan zien we Dr Frankenstein krankzinnig lachen terwijl de lucht wordt geteisterd door donder en bliksem. In zijn stenen toren werkt hij aan een lichaam, dat is samengesteld uit meerdere lijken. Door de inslag van de bliksem zal deze creatie tot leven moeten komen. Fictie denk je? Misschien, of misschien ook niet. Hieronder lees je over vijf wetenschappers die heel dicht in de buurt kwamen.

5. Vladimir Demikhov (De dokter van de tweekoppige hond)

Deze dokter besloot om twee honden aan elkaar te naaien en liet het resultaat in 1954 vol trots aan de wereld zien. Hij had het hoofd van een puppy aan een Duitse Scheper genaaid. De puppy deed nog een poging om melk te drinken, maar stierf al snel, daar het geen lichaam van zichzelf had. Beide honden stierven binnen afzienbare tijd. In de 15 jaar erna deed deze krankzinnige wetenschapper 19 keer hetzelfde, geen van deze beesten bleven in leven.

4. Johann Conrad Dippel (De echte Dr Frankenstein)

Deze krankzinnige wetenschapper zou later de inspiratie vormen voor het boek van Mary Shelley. Johann Dippel werd namelijk geboren in het slot Frankenstein te Darmstadt, Duitsland. Het was een geleerde die…


Source link Bizar – Trending.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote