in

Coronavirus betekent nieuwe klap voor Australische dollar.

ANALYSE – De Australische dollar zit al jarenlang in de hoek waar de klappen vallen. Eind 2019 bereikte de munt het laagste niveau in meer dan tien jaar. Om vervolgens bij de start van 2020 nog verder te dalen door de grote bosbranden en het coronavirus. Wanneer komt de bodem in zicht?

Net op het moment dat de Australische dollar in rustiger vaarwater leek te komen, sloeg de vlam in de pan. Letterlijk, helaas. Enorme bosbranden hebben de afgelopen maanden ongeveer 10 miljoen hectare bos in de as gelegd. Die ecologische ramp kostte enorm veel dieren en ook ruim twintig mensen het leven.

De schade loopt in de miljarden dollars volgens kredietbeoordelaar Moody’s. Het toerisme krijgt een flinke knauw en binnenlandse consumenten houden door de onzekerheid meer de hand op de knip.

Enkele weken geleden kreeg de Australische economie weer een nieuwe tegenvaller te verwerken.

Klap op klap voor de Australische dollar

Het coronavirus leidt tot een flinke groeivertraging in China. Dat land is met afstand de belangrijkste handelspartner van Australië.

Op valutamarkten krijgt de Australische dollar klap op klap. Sinds de jaarwisseling is de munt met ruim 4 procent gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Die terugval komt na een daling van ruim 10 procent in de afgelopen twee jaar

In de grafiek hieronder is de ontwikkeling van de Australische dollar tegen de Amerikaanse dollar te zien (de stijgende lijn betekent dat er meer Australische dollars in een Amerikaanse…


Source link Ondernemen – Business Insider Nederland

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote