Vergeet New York of Londen. Jamaica is de place to be voor je nieuwe hardloopuitdaging. Welkom bij de Kingston City Marathon.

Recreatieve hardlopers die op zoek zijn naar een uitdaging in combinatie met een unieke trip, komen snel uit bij de marathon van New York of Londen. Maar wil je écht een unieke ervaring, overweeg dan de Kingston City Marathon in Jamaica.

De Kingston City Run groeit met het jaar

Jamaica link je aan snelle sprinters als Usain Bolt, niet aan het lopen van een marathon. Maar sinds 2013 wordt er toch echt een langeafstandsevenement georganiseerd. Dat begon met een kleine lokale loop, die inmiddels is volgroeid tot een evenement met deelnemers uit landen over de hele wereld. In 2020, op 15 maart om precies te zijn, wordt voor de tweede keer een hele marathon georganiseerd. Andere afstanden zijn de halve marathon, 10 kilometer en 5 kilometer.

kingston city run, marathon, jamaica, travel
Lokale deelnemers van de Kingston City Run in 2019 (Afbeelding: Kingston City Run)

De Kingston City Run begint in de vroege tropische zon en loodst je langs de hoogtepunten van Kingston, de stad van reggaelegende Bob Marley. De opbrengsten van het non-profit evenement gaan naar een organisatie die daklozen in Kingston helpt. De gemeenschapszin ervaar je dan ook van alle kanten, zo schrijven deelnemers op de website van het evenement. Door de hele stad zijn fanzones ingericht en er worden verschillende evenementen georganiseerd met lekker eten en muziek. Inschrijven kan nog, een…

Source link Travel – Manners Magazine

Facebook Comments