in

Controversiële start-up gezichtsherkenning leverde ook aan België – Nieuws.

Ook Belgische politie- of overheidsdepartementen zouden onderhandelen met Clearview AI, de controversiële start-up rond gezichtsherkenning. Dat moet blijken uit de gelekte loginlijst van het bedrijf.

Clearview AI maakt gezichtsherkenningssoftware die klanten toelaat om een beeld te vergelijken met 3 miljard foto’s die de start-up van het internet heeft geschraapt. Gisteren moest het bedrijf toegeven dat zijn klantendatabase was gehackt, en dat onder meer de klantenlijst was gelekt.

Ondertussen komt Buzzfeed News met een rapport over de loginlijst van het bedrijf. Het gaat daarbij om klanten waar het bedrijf contracten mee heeft, maar ook om gebruikers die toegang hebben gekregen tot ‘trial accounts’. Dat zijn probeeraccount waarmee je dertig dagen gratis zoekopdrachten kunt uitvoeren. Bij de gebruikers die op de app hebben ingelogd, zitten volgens de nieuwssite ook politiekorpsen of overheidsinstanties in België en andere Europese en internationale landen.Onder meer Australië, Brazilië, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Ierland, India, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en het…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();

Source link DataNews

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments