in

Column: Ik ben zwanger! Wat een ellende….

Yes! Het is (weer) gelukt; ik ben zwanger. We krijgen een tweede kind en ik kan je vertellen, dat is totaal anders dan de eerste. Nu al. Hoe ik het allemaal ervaar? Dat zal ik wekelijks delen in deze column.

Zwangerschapskwaaltjes de eerste ronde

Van mijn eerste zwangerschap weet ik nog goed hoe ik me die eerste periode voelde. Na een dag werken lag ik om een uurtje of 20:00 wel uitgeteld op de bank en van tijd tot tijd at ik wat appelmoes tegen de (zeer lichte) misselijkheid.

Wanneer ik om 22:00 uur nog uit was met vrienden, merkte ik dat ik mijn grens wel echt had bereikt. En rond de achtste week had ik na een avond gegrilde kip te hebben gegeten, een specifieke mentale blokkade ontwikkeld jegens gegrilde kip van het bot. Dat was namelijk wat weeïger dan bijvoorbeeld een gebakken kipfiletje en die smaak associeerde ik met misselijkheid. Ondanks dat ik er nog niet écht misselijk van was geworden.

Toen ik de twaalfde week had bereikt, merkte ik precies op de dag dat ik me beter begon te voelen. Er kwam een opluchting over me heen en ik ging verder met mijn hoofd in de wolken het tweede trimester in.

Stille hoop…

Vorige keer kreeg ik een jongetje en ondanks dat ik niet écht geloof in bakerpraat, merkte ik dat ik dit keer toch hoopte dat ik wat misselijker zou zijn, omdat dit wel eens kon betekenen dat het een meisje zou worden. Het lijkt mij namelijk geweldig om er van beide een te hebben. En aangezien ik altijd maar een…


Source link Mamaenzo

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments