Naast de hippe auto’s, de opvouwbare pc’s en de landbouw technologie van John Deere, was er ook een heuse trend te vinden op CES 2020. Bijna alle grote bedrijven kwamen namelijk met een serieuze blik op de toekomst. Een toekomst waarin 5G, AI en Edge Computing in een hoog vaandel staan.

Een slimme toekomst ligt in het verschiet, maar dan moeten 5G, AI en Edge Computing wel dusdanig toegepast worden dat dit mogelijk wordt. Wat dat betreft was er dit jaar veel over de toekomst te leren op CES 2020. Intel gaf voorbeelden over hoe kunstmatige intelligentie problemen op kunnen lossen, Qualcomm toonde aan dat 2020 toch echt het jaar van 5G moet worden en Samsung introduceerde de Age of Experience.

We zetten het allemaal voor je op een rij.

CES 2020: Qualcomm ziet 2020 als hét jaar van 5G

5G is in 2019 dan wel een groot onderdeel van de markt geweest, in Europa hebben we nog weinig van gezien. Eigenlijk moeten we in dit geval iets specifieker zijn: in Nederland hebben we er nog weinig van gezien. Als we de ontwikkelingen van het afgelopen jaar zo bekijken, staat de komst van het netwerk zo goed als stil. Maar de realiteit laat zien dat dit alles behalve het geval is. Qualcomm toonde met cijfers aan dat de uitrol van 5G een heel stuk sneller verloopt dan de uitrol van 4G, het netwerk dat we nu gebruiken.

Zo zijn er op dit moment meer dan 45 providers die 5G commercieel uitgerold hebben en zijn er meer dan 340 providers die er wereldwijd in investeren. De verwachting is dat er…

Source link Tech – WANT

Facebook Comments