in

Canadese boer vindt tijdens een wandeling een nieuw soort tyrannosaurus.


In Canada is er een afschrikwekkende ontdekking gedaan. Wetenschappers hebben namelijk fossielen gevonden van een nieuw soort tyrannosaurus. Dit nieuw gevonden beestje is minstens zo beestachtig als zijn familielid de tyrannosaurus rex. 

Canadese boer en dinoliefhebber John de Groot heeft de ontdekking gedaan samen met zijn vrouw. De boer heeft de fossielen ongeveer tien jaar geleden tijdens een wandeling ontdekt. “Het kaakbeen was echt een ongelooflijke vondst”, zegt Johnnie. “We wisten meteen dat het bijzonder was, want je kon de gefossiliseerde tanden duidelijk zien”.

Fossiel

Het bloeddorstige monster is vernoemd naar het gezin dat het fossiel ontdekte: Degrootum. Daarnaast is thanatotheristes afgeleid van de Griekse god die zich met bezighoudt met dood en verderf, Thanatos. Creepy. 

De nieuwe vondst zou 79,5 miljoen jaar geleden rond hebben gelopen op de aardkorst en is daarmee 2,5 miljoen jaar ouder dan zijn dichtste familielid. Er zijn van maar twee andere dinosoorten bekend dat ze tijdens dezelfde periode en in dezelfde regio hebben geleefd: de, met zijn koepelvormige hoofd, Colepiocephale en de…


Source link Entertainment – FHM

Wat denk je?

1599 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments