in

Brusselse start-ups Digita, CitizenLab en Veoware Space krijgen elk half miljoen euro – Nieuws.

Innoviris, het Brusselse Instituut voor Onderzoek en Innovatie heeft zijn ‘Innovative Starter Awards’ uitgereikt. De prijzen gaan naar drie ambitieuze Brusselse start-ups die elk een half miljoen aan investeringen krijgen.

Digita werkt aan een persoonlijk dataweb. Het gaat om een virtuele datakluis waarin mensen al hun gegevens kunnen terugvinden en beheren. Op die manier heb je er niet langer het raden welke gegevens de tientallen verschillende dienstenleveranciers en retailers die je gebruikt over jouw hebben.

“We werken aan een technologie die het mogelijk maakt om een wereldwijd persoonlijk data web op te zetten.” aldus Tom Haegemans, één van de oprichters van Digita in een persmededeling. “In zo’n persoonlijk data web bezit iedereen een virtuele datakluis waarin je één uniform overzicht krijgt over al je data, ook indien deze eigenlijk bij verschillende bedrijven wordt opgeslagen. Met zo’n virtuele gegevenskluis kan je dus gemakkelijk je gegevens terugvinden, de toegang ertoe beheren en ze up-to-date houden.”

Een half miljoen voor onderzoek

Met zijn concept heeft Digita nu de Brussels Innovative Starters Award…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();

Source link DataNews

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments