in

Bingewatch-verslavingen worden nu behandeld in de UK – newsmonkey

Pexels

Heb je al vaak gedacht dat je misschien net iets té lang aan het bingewatchen bent? Je bent niet alleen! In het Verenigd Koninkrijk zijn bingewatch-verslavingen sinds kort ook officieel te behandelen.

Iedereen heeft het wel als eens gedaan: een serie in minder dan een maand (of week of dag) volledig uitgekeken. Bingewatchen is helemaal niks nieuws meer en in tijden van Netflix, Apple TV+, Disney+ en zoveel andere streamingplatformen, zal het fenomeen alleen nog feller aanwezig worden in onze maatschappij.

Niet zonder problemen

Maar je favoriete serie niet willen of kunnen afzetten, heeft heel wat schadelijke gevolgen. Je gaat namelijk vaak veel te laat of zelfs niet slapen, waardoor je de volgende dag veel minder productief bent op school of op het werk.

De problemen van bingewatchen gaan nog veel verder dan “enkel” slechte punten of ontslagen worden. Echte bingewatchers gaan namelijk ook hun relaties verwaarlozen, om toch nog een extra aflevering (of twee of drie) te kunnen bekijken.

Bingewatchen is voor één op vijf mensen een reden om zich ziek te melden

Beloningsmechanisme

De Britse psychotherapeut Adam Cox heeft ondertussen drie patiënten met een bingewatch-verslaving behandeld en deed z’n verhaal aan de Britse krant The Telegraph. Het probleem zit volgens hem in het beloningsmechanisme dat cliffhangers met zich meebrengen. Da’s ook logisch: als je een nieuwe aflevering start, word je beloond met nieuwe informatie. Hoera!

Maar eigenlijk is dat niet zo’n goed nieuws. Want een nieuwe aflevering starten…Source link Health – newsmonkey

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote