in

Bedrijfsfinanciering in 2020: in deze 7 sectoren kun je wel of juist niet makkelijk lenen bij de bank – CERDT

ANALYSE –  De economische trends van 2019 waren lastig te duiden. Aan de ene kant stemden veel economische data en onderliggende ontwikkelingen zorgelijk en lag volgens menig analist een recessie op de loer. Anderzijds bleven consumenten kwistig spenderen, boekten aandelenmarkten forse winsten en was het druk op de markt voor bedrijfsovernames.

Voor het jaar 2020 nemen de economische en politieke risico’s ontegenzeggelijk toe. Kijk alleen al naar de magere mondiale economische groeiverwachtingen en het risico op gierend uit de bocht vliegende geopolitieke ontwikkelingen. Tegelijk bieden sommige sectoren nog voldoende kansen voor bedrijven voor uitbreiding en groei.

Of bedrijven nu groeikansen willen benutten en/of risico’s willen beperken om een naderende recessie het hoofd te bieden, zonder kompas wordt het lastig manoeuvreren op de roerige financieringsmarkt voor 2020. Daarbij maken banken het er niet makkelijker op.

Banken lenen minder makkelijk aan het MKB

Bankfinanciering wordt vooral voor MKB-ondernemers de laatste jaren minder eenvoudig. Dit heeft een aantal redenen:

  • Banken zijn selectiever en lopen dikwijls alleen nog warm voor de perfecte paradepaardjes in de sector en voor bedrijven die duidelijk crisisbestendig lijken.
  • Banken zijn ook kieskeuriger in de zin dat ze zich steeds vaker beperken tot een bepaalde doelgroep of sector.
  • De informatie-eisen die banken stellen voor de kredietverlening aan bedrijven worden aangescherpt, waarbij een enkele…Source link Ondernemen – Business Insider Nederland

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote