in

Barbie en de zeven waarheden – SRSCK.

Je Barbie hoeft niet op je te lijken, je bent mooi, precies zoals je bent  

Een paar dagen geleden kwam Mattel met drie nieuwe types Barbie: curvy, tall en petite. Inclusief zeven huidskleur-tinten, 24 haarstijlen en 22 oogkleuren…Ik vind het eerlijk gezegd helemaal niets. Waarom niet? Nou, het gaat niet alleen om Barbie: ik vind de huidige tendens waarbij alles maar waarheidsgetrouw moet zijn niet geweldig.

Je hebt enerzijds de fantasiewereld met Barbies en topmodellen, met sprookjes, Facebook-perfectie en ja, sorry, ook Dove reclames – en je hebt anderzijds het echte leven met discriminatie, met oorlog, met belastingen, met dikke dunne lange korte mensen. Je kunt je kind toch uitleggen dat een pop een pop is? Een nep-iets. Die werkelijkheid, die komt nog, daar ontkom je niet aan, maar moet dat meteen vanaf dat je je eerste stappen zet?

Original, Petite, Tall en Curvy

Hoe lang zullen ze vergaderd hebben over de termen ‘petite’, ‘tall’ en ‘curvy’ om niemand voor het hoofd te stoten? Het is toch niet omdat Barbie lang, slank met behoorlijke borsten is, dat dat het enige echte schoonheidsideaal is?! Zo ziet Barbie er gewoon uit. Het is geen voorbeeld, het is een pop.

Je kunt beter jouw kind leren dat niet alles om ons heen een voorbeeld is en dat er een duidelijke scheidingslijn is tussen echt en nep, in plaats van alle poppen te veranderen. Dat laatste is bovendien onmogelijk. Ok, dan hebben we nu een Barbie met brede heupen maar een…
Source link Spelen – SRSCK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote