in

Banksy in het Moco Museum met de kids – SRSCK.

Het Moco (Modern Contemporary) Museum bestaat nog maar twee jaar maar staat zijn mannetje wel daar tussen het Van Gogh, het Rijks en het Stedelijk museum. Het is een particulier ‘museum’, opgericht door galeriehouders Lionel en Kim Logchies, zonder eigen collectie (dus in de enge zin van het woord is het geen museum maar dat zien we door de vingers ;)).

Banksy bij Moco

Moco draait vooral om de Banksy-tentoonstelling Laugh Now met circa 50 tentoongestelde werken (in bruikleen). Daar komen toch de meeste bezoekers voor. Daarnaast is er een wisselende tweede tentoonstelling. Denk aan hedendaagse artiesten zoals Warhol of Roy Lichtenstein.

Banksy

Enkele van de bekendste werken van Banksy zoals Girl with Balloon (2003) zijn in Moco te zien, zowel canvaswerken als sculpturen en stukken muur. Ook is er een heel tof Simpsons-Banksy film te zien (mis die niet!). Ik ben een echte Banksy liefhebber dus ik heb enorm genoten van de tentoonstelling.

Banksy
Banksy bij Moco

De kinderen vermaakten zich er ook enorm ondanks het feit dat de politieke verwijzingen regelmatig aan ze voorbijgingen. Dit is wel kunst dat kinderen ook aanspreekt. Ook de ‘gekke’ beelden in de tuin zullen de meeste kids kunnen waarderen.

banksy
Kleine Vriend geïntrigeerd door het Simpsons filmpje

Banksy is het pseudoniem van een Britse kunstenaar die startte als graffiti artiest en nu voornamelijk bekend staat om zijn straatkunst, vaak met een politieke boodschap – altijd met (zwarte) humor. Hij houdt zijn…
Source link Kids & Kunst – SRSCK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote