in

Babynamen | Koninklijke jongensnamen – SRSCK.

Gisteren werd het derde kindje van de Britse prins William en zijn vrouw Kate geboren maar zijn naam is nog niet bekendgemaakt. Er wordt er op los gewed, ja echt helemaal via bookmakers enzo, het is serious business 😉 Schijnbaar staat Arthur top of the list. Ik gok zelf eerder op Henry of Philip. Wat denken jullie?

Baby nummer 3 via Insta Kensington Royal

Vooroordelen en nare vertalingen

Ik vind een voornaam een heel bijzonder iets. Je kiest het niet zelf maar je zit er wel de rest van je leven aan vast.

En met een naam komen ook vaak vooroordelen. Stel, je heet Floris, Roderik of Jan Diederik – dan zullen mensen ervan uitgaan dat je op dinsdag niet in de rij bij de voedselbank staat. Ook voornamen als Puk en Beertje of Destiny en Rainbow zullen bij mensen een bepaald beeld oproepen. Op het moment dat jij jezelf voorstelt, heeft de ander, alleen op basis van je voornaam, al een vooroordeel. Want het is toch een beetje een vooroordeel – een voornaam zegt toch ergens meer over je ouders dan over jezelf, toch?

Wat ik ook vaak een punt vind bij voornamen is dat ze soms heel ‘naar’ vertaald worden. Je zult bijvoorbeeld Vajen heten en in Frankrijk willen gaan wonen. Dat is dan best kut. Letterlijk ook.

Om op koninklijke namen terug te komen…dat zijn meestal vrij klassieke traditionele namen. Ook zijn het vaak namen die historisch een link hebben met de familie. Het zal niet zo snel gebeuren dat William en Kate hun kinderen North, Saint en Chicago…
Source link Babynamen – SRSCK

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote