in

Baby met een gunstige darmflora heeft minder kans op allergieën.

Waarom is het ene kind allergisch voor pinda’s en een ander kind niet? Een deel van die verklaring zou volgens wetenschappers kunnen liggen in de darmflora van baby’s. Volgens recent onderzoek verkleint een gunstige darmflora namelijk de kans op allergieën en astma.

Een allergie hebben is erg vervelend, altijd moeten opletten met wat je eet en doet kan een belemmering vormen voor je dagelijks leven. Logisch dus dat we allemaal hopen dat onze kinderen niet allergisch zullen zijn of worden. Mede daarom zijn allergieën onder wetenschappers een populair onderwerp. En met dit recente onderzoek van de Universiteit Maastricht is de verklaring voor het ontstaan van allergie weer een stukje dichter bij.

Gunstige darmflora verkleint de kans op allergieën

Wanneer je baby een gunstige darmflora heeft verkleint de kans op het ontwikkelen van allergieën, dat is de hoofdconclusie uit het onderzoek van John Penders. Hij toont aan dat goede darmbacteriën ontstekingsremmende metabolieten achterlaten in het darmstelsel. Deze metabolieten blijken in veel grote mate aanwezig bij niet-allergische kinderen, dan bij wel-allergische kinderen.

Poepmonsters

Het onderzoek van de Maastrichtse wetenschappers keek naar de darmflora van vierhonderd jonge kinderen. Van die kinderen werden in totaal ruim 1500 poepmonsters geanalyseerd, voornamelijk uit de eerste 31 levensweken van de baby’s. “Die periode is cruciaal voor de ontwikkeling van het…


Source link Mamaenzo

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments