in

ALARM: Grootste mazelen uitbraak sinds 10 jaar in Europa – Doctoren smeken ouders hun kind te vaccineren.

Mazelen is een vervelende infectie bij kinderen die een hoest, loopneus, ontstoken ogen, keelpijn, koorts en een rode vlekkerige huiduitslag veroorzaakt.

Zodra kinderen het hebben is er geen behandeling, ze moeten het gewoon uitzieken. Het was ooit gebruikelijk bij kinderen; Ik herinner me dat ik ze had en dat ik wekenlang in mijn bed lag. Maar vandaag kan het bijna worden voorkomen met een vaccinatie.

Ondanks dat het vaccin voor iedereen beschikbaar was, rapporteerden 23.000 mensen in de Oekraïne vorig jaar gevallen van mazelen. Experts voorspellen dit aantal dit jaar nog hoger wordt. Zes andere landen in Europa hebben dit jaar al meer dan 1.000 besmettingen geteld: Frankrijk, Georgië, Griekenland, Italië, Rusland en Servië. In elke van die landen zijn ook mensen overleden aan de ziekte. In totaal gaat het om 37 doden.

Meer dan 41.000 mensen hebben in de eerste zes maanden van dit jaar de mazelen opgelopen. Vorig jaar zijn 23.927 gevallen vastgesteld, het jaar daarvoor 5.273. Steeds minder mensen zijn gevaccineerd, zo verklaren experts de stijging.

De ziekte verspreidt zich door de lucht door ademhalingsdruppels die worden geproduceerd door hoesten of niezen. Mazelen symptomen verschijnen niet tot 10 tot 14 dagen na blootstelling.

De vervelende symptomen geassocieerd met mazelen verdwijnen meestal binnen twee tot drie weken. Maar volgens de CDC (The Centers for Disease Control and Prevention) sterven een of twee op de 1000 kinderen aan complicaties. In sommige…
Source link Gezondheid – Lekkerleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote