in

‘Aart Staartjes was de godfather van de Nederlandse jeugdtelevisie’

Aart Staartjes is niet meer: vandaag werd bekend dat de bekende tv-maker op 81-jarige leeftijd is overleden. Hij stierf aan de verwondingen die hij deze week opliep bij een ongeluk. Oud-collega’s typeren hem als de man die ervoor zorgde dat de jeugdtelevisie serieus werd genomen.

“Staartjes was de godfather van de Nederlandse jeugdtelevisie”, zegt Jan Kok, dramaturg van het Klokhuis en Sesamstraat. “Hij heeft zoveel mogelijk gemaakt. Hij zag kansen in Hilversum en benutte die ook. Hij bracht heel veel goede mensen bij elkaar waardoor programma’s op wereldniveau gemaakt werden.”

Staartjes was de bedenker van enkele baanbrekende kinderseries in de jaren 70 en 80, zoals de Stratenmakeropzeeshow en De film van Ome Willem. Ook speelde hij jarenlang de rol van meneer Aart in Sesamstraat. Met de programma’s waaraan Staartjes meedeed, zijn generaties opgegroeid.

Vechten voor zendtijd voor de jeugd

Edwin Rutten, die samen met Staartjes speelde in De film van Ome Willem, is erg bedroefd over het verlies van zijn oud-collega. “Maar het geeft troost dat hij bij een groot deel van de Nederlandse bevolking is binnen gekomen toen ze jong waren. Daarom denken ze met zoveel warmte aan hem…Source link NOS Cultuur-en-media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote