in

5 simpele manieren om je kind minder suiker te laten eten

Suiker en kinderen zijn als bijen en honing. Wat zoet is, is automatisch lekker. We can’t blame them. Als je het idee hebt dat jouw kind aan het stuiteren is door de suiker, wil je misschien graag dat je kind iets minder suiker binnenkrijgt. Alleen, hoe win je deze ‘oorlog’?

Steeds meer ouders letten meer op de suikerinname van hun kind. Een beetje suiker kan geen kwaad, suiker zit nu eenmaal in ons eten, maar als ouder wil je voor je kind niet meer suiker dan noodzakelijk.

Minder suiker voor je kind

Hoewel we zelf ook niet vies zijn van een dropje of zure mat op zijn tijd, lijken zoete snacks niet aan te slepen voor kids. En ja, die kleurrijke kinderverpakkingen helpen nou ook niet bepaald mee om suikerrijk eten minder aantrekkelijk voor kids te maken.

Ook al kun je niks doen aan deze verpakkingen en aan het feit dat suiker nu eenmaal ontzettend lekker (en verslavend) werkt, er zijn wel trucjes om je kind minder suiker te laten eten. Plus, je hoeft het niet alleen te doen, je kan je kind er ook heel makkelijk bij betrekken.

Vervang suikerrijk snoep

Als je kind na een kinderfeestje thuis komt met zakken snoep of altijd zin heeft in een bepaald snoepje waarvan jij liever niet wilt dat hij of zij dat eet, zorg dan dat er gelijk een vervanging is. Vul een pot of lade met snoepjes die minder suikerrijk zijn en laat je kind een snoepje dat hij niet mag, ruilen voor een andere uit de ‘ruilpot’. Zo verbied je je kind niet om te…Source link Mamaenzo

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote