in

5 redenen voor een stedentrip naar Bristol, de hometown van Banksy.

Vergeet de toeristenfiles in Londen. Bristol is the place to be voor een unieke stedentrip in Engeland. Deze stad aan de rivier Avon heeft outdoor-mogelijkheden in de natuur, hippe restaurants, traditionele Engelse pubs, voetbal en heel veel street-art.

Bristol is de hometown van Banksy

Bristol is de street-art hoofdstad van Groot-Brittannië en misschien nog wel meer dan dat. Banksy is al jaren een beroemd kunstenaar wiens werken voor honderdduizenden euro’s geveild worden, ooit was het een van die tieners in de straten van Bristol met een spuitbus in de handen. Door de jaren heen zijn er veel Banksy-werken op de muren verschenen en weer weggehaald. Maar er zijn meer kunstenaars in dit graffiti-bolwerk. Een Street-Art Walking Tour in deze stad is een must.

stedentrip, bristol
Een va de Banksy’s in Bristol (Afbeelding: Manners)

Combineer een stedentrip met avontuur

Bristol is de stad bij uitstek om een cultureel reisje te combineren met een actieve trip. De stad is opvallend groen en als je Bristol verlaat, betreed je een waar outdoor-walhalla. Vanuit de stad heb je verbinding met 29 hiking trails en verschillende mountainbike- en hardlooproutes. Naast fietsend of lopend de countryside ontdekken, kun je ook abseilen bij de Avon-kloof of kajakken in de rivier Avon, die door Bristol loopt.

abseiling, bristol, stedentrip
Abseilen op de Avon-kloof (Afbeelding: Visit Bristol)

Hippe restaurants en pubfood

In Engeland kunnen ze meer dan alleen ontbijt maken. Bristol heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk…


Source link Travel – Manners Magazine

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments