in ,

5 misverstanden over Valentijnsdag.

Misverstand 1: Valentijnsdag was altijd al de dag van de liefde

Valentijnsdag de dag van bonbons, bloemen en de liefde? Niet in Duitsland. Althans, nog niet zo lang geleden. Pas na de Tweede Wereldoorlog sloeg de gewoonte om op 14 februari je geliefde te verwennen daar echt aan.

Voor die tijd heerste het volksgeloof dat Judas, de verrader van Jezus, op die dag geboren was. In het noorden van Duitsland geloofde men dat kinderen die op 14 februari werden geboren, niet oud zouden worden. Met andere woorden: het was een echte ongeluksdag.

Gelukkig kopen ze daar nu ook gewoon chocolaatjes.

Misverstand 2: Valentijnsdag is een uitvinding van Hallmark

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar Valentijnsdag is géén commerciële uitvinding. Waar het dan wel vandaan komt is een beetje onduidelijk.

Valentijnsdag is waarschijnlijk de executiedag van priester Valentinus

Het verhaal over de priester Valentinus komt in de geschiedschrijving het vaakst terug. Hij leefde rond 260 na Christus in Rome. Keizer Claudius II had in die tijd bedacht dat een soldaat die onder de plak zit, niet goed kan vechten. Hij schreef daarom een wet uit die het soldaten verbood om te trouwen.

Priester Valentinus werd op 14 februari geëxecuteerd

Priester Valentinus vond dat maar onzin. De liefde was toch veel belangrijker dan oorlog voeren? Hij trouwde daarom in het geheim toch vele verliefde stellen. Totdat de keizer erachter kwam en hem in de gevangenis gooide. Maar de priester, die zelf ook niet…
Source link Nieuwste artikelen – Quest

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote