in

5 dingen die we leerden uit de serie Sex Education.

Het bestrijden van slutshaming, de nadruk op seksueel plezier en dialoog, maar vooral het belang van seksuele voorlichting: de Netflix-serie ‘Sex Education‘ is terug met een tweede seizoen dat alle vakjes van de ‘sekspositieve’ beweging aankruist.

Zonder al te veel spoilers weg te geven, willen we aantonen waarom de serie zo belangrijk is. Dit leerden we uit de eerste afleveringen van Sex Education:

Slut shaming mag echt wel stoppen

Mondmaskers en een apocalyptische sfeer: de terugkeer van Otis, Eric en Ola neemt een vliegende start met het gerucht van een chlamydia-epidemie. Men kan alleen maar empathie voelen voor het personage Fiona, die onmiddellijk wordt aangewezen als de aanstoker van deze soa. Ze wordt achtervolgd door roddels en beledigingen, en moet letterlijk vechten tegen de beschuldigingen. Meer nog dan de soa staat het seksleven van het tienermeisje centraal in de vele roddels. Otis is de eerste die het woord ‘slutshaming’ in de mond neemt: haar actieve seksuele gedrag wordt gebruikt als oorzaak van de epidemie, terwijl Fiona eigenlijk gewoon een bevredigend seksleven heeft. Sex Education legt regelmatig de nadruk op dit idee: vrouwen die van seks houden zijn echt niet abnormaal.

Doe het veilig, de sleutel tot succes in bed

Seksuologe Jean schiet de school na de chlamydia-hysterie te hulp en vindt dat de seksuele voorlichting op school teveel gericht is op voortplanting. Met behulp van ‘eitjes’ en ‘zaadjes’ kijken wetenschapsdocent Hendricks en zijn…


Source link Lifestyle – ELLE.be

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments