in

10 Situaties waarin ouders hun kinderen pijn doen en het niet eens beseffen

Situaties waarin ouders hun kinderen pijn doen en het niet eens beseffen

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende adviezen over de juiste opvoeding van kinderen en die zijn vaak nogal controversieel. Maar artsen en psychologen blijven nieuwe onderzoeken uitvoeren, de resultaten analyseren en vervolgens nieuwe lijsten met aanbevelingen opstellen. In het begin klinken deze tips misschien vreemd, maar als je meer over de details te weten komt, blijken ze heel nuttig te zijn.

CERDT heeft de gezondheid van de kinderen onderzocht en een lijst gemaakt van dingen die nadelig zijn voor kinderen, volgens de deskundigen. 10 Situaties waarin ouders hun kinderen pijn doen en het niet eens beseffen:

1. Speelgoed in het babybedje leggen

10 Situaties waarin ouders hun kinderen pijn doen en het niet eens beseffen

Niet alle ouders beseffen dat baby’s voor een goede nachtrust alleen een goed matras, een laken en een kleine dekentje nodig hebben voor het geval het koud wordt in hun kamer. Soms kan een kussen worden gebruikt. Maar volgens studies hebben baby’s voor een bepaalde leeftijd geen kussens nodig.

Ook hebben kinderen geen speciale versieringen nodig voor de plek waar ze zullen slapen, omdat knuffels, of speelgoed van welke aard dan ook, op elk moment een probleem kunnen worden. Ze kunnen het kind wakker maken of zelfs ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken als de baby per ongeluk zijn gezicht op het speelgoed legt.

2. Je baby schudden

Situaties waarin ouders hun kinderen pijn doen en het niet eens beseffen

Elke ouder is in een situatie geweest waarin het moeilijk was om kinderen naar bed te krijgen zonder ze te schudden. Soms duurt dit proces zo lang dat mama’s en papa’s al vermoeid worden, maar hun baby nog steeds niet.

Kinderartsen beweren dat het mogelijk is om deze problemen te voorkomen als u uw baby leert om vanaf de geboorte een slaapschema te volgen en zich te bevrijden van externe en interne irritaties zoals honger, natte luiers, lawaai, oncomfortabele kleren en dit soort dingen. Als u niet kunt vermijden om ze te schudden, zorg er dan voor dat u het niet voor een lange tijd doet en dat uw bewegingen soepel verloopt.

3. Kinderen leren om het wc potje vroeg te gebruiken

ouders hun kinderen pijn doen en het niet eens beseffen

Het toilet potje is een zeer controversieel onderwerp. Het belangrijkste is om de adviezen van mensen die niet deskundig zijn niet op te volgen. Verwacht niet dat uw kinderen het wc-potje gewoon gaan gebruiken als ze één of anderhalf jaar oud zijn. Op deze leeftijd weten ze nog steeds niet hoe ze op de juiste manier moeten reageren op de signalen van hun lichaam.

Uroloog Stephen Hodges zegt: “Vroeg of laat zal het kind leren om hun signalen onder controle te houden. Dan zullen ze het wc-potje gaan gebruiken. De blaas heeft ongeveer 3 of 4 jaar nodig voor een normale groei.

4. Kinderen op blote voeten laten lopen op een vlakke vloer

Kinderen op blote voeten laten lopen op een vlakke vloer

Kinderen beginnen ongeveer op de leeftijd van één jaar te lopen, gemiddeld genomen. Wanneer dit gebeurt, haasten bepaalde ouders zich naar de winkel om wat huisschoenen te halen en laten andere ouders hun kinderen op blote voeten lopen. De onderzoekers zijn het nog steeds niet eens over wat het beste is, maar ze zijn het er wel over eens dat niet alle oppervlakken goed zijn om te lopen.

Het is geweldig als kinderen de mogelijkheid hebben om op blote voeten te lopen op zand, gras of gladde rotsen. Maar het is niet erg handig om thuis op perfect gladde tegels te lopen. Op deze manier ontwikkelen de spieren van de voeten zich niet goed en wordt de hele belasting op de pezen gelegd. Dit kan leiden tot klachten in de ontwikkeling van de voet.

5. Lepelvoeding

Lepelvoeding

Amy Brown, universitair docent kindergeneeskunde aan de Universiteit van Swansea, zegt dat we kinderen niet moeten helpen om te eten als ze al een lepel in hun eentje kunnen pakken.

“De kinderen die langer met een lepel worden gevoed dan ze zouden moeten, zullen in de toekomst meer kans hebben om extra gewichtsproblemen te krijgen. Bij het voeden is het moeilijk te zeggen wanneer de kinderen al vol zijn. Het gevolg is dat ze te veel eten.”

Volgens onderzoekers hebben kinderen die zelfstandig eten, de mogelijkheid om in hun eigen tempo te eten en de voedingssmaak te bestuderen, wat hen helpt om de juiste instelling ten opzichte van voedsel te ontwikkelen.

6. Kinderen hun maaltijden laten afmaken

Kinderen hun maaltijden laten afmaken

Veel oma’s (en ook sommige ouders) worden echt verdrietig als hun kinderen niet meer willen eten. Ze beginnen te proberen de kinderen te overtuigen, hen te chanteren of zelfs te beledigen. Het bord wordt dus schoon, maar de enige mensen die gelukkig zijn, zijn de ouders.

Weinig mensen weten dat dit gedrag bijdraagt aan de opbouw van slechte eetgewoonten. Ze kunnen niet leren om hun lichaam te begrijpen, maar ze leren wel hoe ze moeten overeten.

Daarnaast is het absoluut niet noodzakelijk om kinderen in één keer veel eten te geven, omdat het te veel werk is voor hun maag- en darmstelsel. Ze hebben slechts één maaltijd en één drankje nodig.

7. Kinderen in kleren wikkelen als hun handen en benen koud zijn

10 Situaties waarin ouders hun kinderen pijn doen en het niet eens beseffen

Als de voeten, handen of de neus van een kind niet erg warm zijn, betekent dit niet dat het kind het koud heeft: vanwege de typische kenmerken van de bloedsomloop en de vasculaire toon bij kinderen is het goed dat deze lichaamsdelen kouder zijn dan de rest van het lichaam. De normale kamertemperatuur in de kinderkamer moet tussen 68°F en 72°F liggen. In deze omstandigheden hebben kinderen geen mutsen, sokken of handschoenen nodig: de huid moet kunnen ademen en contact hebben met de buitenlucht.

Overigens is het veel gemakkelijker en veel gevaarlijker om een kind te over hitten. De meest voor de hand liggende symptomen van oververhitting zijn een natte nek en de kleur van de huid, die onder normale omstandigheden bleek roze moet zijn. Als de huid te roze of zelfs rood is, betekent dit dat de baby het te warm heeft en dat hij een deel van zijn kleren moet uittrekken.

8. Het creëren van een steriele omgeving voor kinderen

10 Situaties waarin ouders hun kinderen pijn doen en het niet eens beseffen

We zijn gewend te denken dat hygiëne uiterst belangrijk is. Maar onderzoekers uit verschillende landen zijn het erover eens dat wanneer het leefmilieu schoon is, dit slecht is voor de ontwikkeling van het kind. Steriele leefomgevingen vertragen de ontwikkeling van een sterk immuunsysteem dat klaar is om infecties te bestrijden, en ze bevorderen allergische reacties zoals astma, rhinitis en atopische dermatitis.

De grootste fouten die ouders maken zijn het te vaak en te veel schoonmaken van het appartement en het verbieden van hun kinderen om in contact te komen met huisdieren. Hoe eerder een kind te maken krijgt met een potentieel allergeen, hoe sneller hun immuunsysteem zal leren om het als een normale zaak te behandelen.

9. Het verbergen van spiegels voor kinderen wegens populair bijgeloof

10 Situaties waarin ouders hun kinderen pijn doen en het niet eens beseffen

Er is een bekend bijgeloof dat ouders waarschuwt tegen het tonen van spiegels aan kinderen omdat ze “ziek kunnen worden”. Dit is een heel vreemd begrip, volgens kinderartsen en psychologen uit de hele wereld. Dokter Suzy Green, de oprichter van The Positivity Institute, raadt aan dat ouders met hun kinderen spelen met behulp van een spiegel, omdat dit helpt bij de ontwikkeling van zelfbewustzijn, iets wat zeldzaam is in de dierenwereld.

Op verschillende leeftijden hebben kinderen andere reacties op hun reflectie in de spiegel, maar het is altijd een boeiende en positieve ervaring voor hen.

10. baby’s kriebelen

10 Situaties waarin ouders hun kinderen pijn doen en het niet eens beseffen

Het is al vaak gebeurd dat volwassenen kinderen willen doen lachen en dus beginnen ze ze te tikken. Maar een onderzoeker van de Universiteit van Californië kwam er jaren geleden al achter dat het kietelen niet hetzelfde geluksgevoel geeft als een grappige grap. Het is slechts een illusie van vrolijk lach.

In dit geval lachen kinderen ongecontroleerd als gevolg van een reflex. Bijna alle mensen lachen als ze gekieteld worden. Maar het probleem is dat kinderen lachen, zelfs als ze een hekel hebben aan gekieteld worden.

Wat denk je?

1182 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments