in

10 Manieren waarop je kunt zien dat iemand de waarheid vertelt – Alletop10lijstjes.

Als Pinokkio liegt, dan groeit zijn neus. Maar als mensen uit jouw omgeving liegen, dan zie je dit niet. Misschien heb je een vermoeden, maar 100% zeker weet je het niet. Met deze lijst hoef je nooit meer te twijfelen over de waarheid. Dit zijn 10 manieren waarop je kunt zien dat iemand de waarheid vertelt. Ze zijn wetenschappelijk bewezen, dus je kunt erop vertrouwen dat ze kloppen. Grappig is dat een aantal van deze manieren het tegenovergestelde zijn van wat je zou verwachten. Wees dus goed op je hoede.

10. Het verhaal is lang en gedetailleerd

Hoewel het vertellen van een lang, compleet, gedetailleerd verhaal je doet vermoeden dat de ander een leugen vertelt, is dit vaak niet het geval. Het tegenovergestelde blijkt juist aan te geven dat de ander liegt. Het vertellen van een kort, incompleet en onsamenhangend verhaal wijst erop dat je wordt voorgelogen.

9. De zinnen zijn compleet

Leugenaars gebruiken vaker incomplete zinnen. Zij maken hun zinnen niet af of gebruiken gebrekkige zinnen. Mensen die de waarheid vertellen zijn daarentegen meer geneigd tot het gebruiken van complete zinnen.


8. De ademhaling en de stem zijn stabiel

Doordat leugenaars zenuwachtig en gespannen zijn, verandert hun hartritme en bloedstroom. Hierdoor raken zij buiten adem. Wanneer jouw gesprekspartner een stabiele ademhaling heeft, terwijl hij/zij met jou praat, wijst dit erop dat de ander de waarheid vertelt. Dat geldt ook voor de stem. Is deze stabiel, dan wil dat zeggen dat je niet wordt voorgelogen….
Source link psychologie – Alletop10lijstjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote